המון חיוכים,שמחה,אור ,פנים קורנות ושפע יכולתם לפגוש אם הגעתם למימונה בגבעות בר.
ביום שלישי ,מוצאי חג שני של פסח - ערב המימונה, הגיעו רבים לחגוג את הכנסת הקמח והחמץ.
באירוע שכבר מזמן אינו נחלתו של העדה המרוקאית בלבד.
האוהל שהוקם סמוך למועדון, קושט בשטיחים ושולחנות מלאים במיני עוגיות צבעוניות בטעמים מתוקים וצבעים מגוונים, שתייה קרה וחמה כמיטב המסורת וכמובן קילוגרמים רבים של מופלתות. לא היה אחד שרצה ולא טעם !
האוהל אירח את תושבי גבעות בר , ציבור רחב של מוזמנים מישובי המועצה, חברים קרובים, קרובי משפחה של התושבים וכל מי שרצה להשתתף בשמחה. לכולם היה מקום והאנרגיה הטובה שזרמה בכל פינה הביאה עמה עוד ועוד אנשים.
מאחורי שולחן גדול, כמדי שנה גם השנה, עמלו במיומנות רבה כרמית ואמא שלה בהכנת המופלתות הרבות.
המוסיקה הקצבית הרימה עוד את המורל וסחפה עמה בתנועות ריקוד את האוהבים להתנועע .היו מי שבחרו לשבת סביב השולחנות ולדבר או סתם להתרווח על המזרנים סביב הכריות הפזורות.
מי שהגיע לחגוג תיאר את האירוע כחוויה נעימה ,מאחדת ומרוממת.
המימונה בסמליה – הקמח , הירק החלב ושבעת הדגנים מסמלים טוהר, שפע, פריון, פריחה והתחלה חדשה, למעשה כל מה שאנו מאחלים לעצמנו ולאהובים עלינו.אסיים בתקווה להתגשמותן של ברכות אלו לכולנו וכמובן בציפייה להמשך מסורת זו. אז תרבחו ותסעדו.